Ta strona wykorzystuje pliki cookies i zapisuje je na Twoim urzšdzeniu. Pozostajšc na stronie akceptujesz taki stan rzeczy. akceptuję czytaj więcej

0808.20140

220

Mus czekoladowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ten deser z powodzeniem mo?na nazwa? równie? czekoladowš rozkoszš…:-). Pyszny deser to nic innego, jak po?šczenie kogla mogla, bitej ?mietany oraz czekolady. Czy ten opis Was przekonuje?:-) Mam takš nadziej?, bo naprawd? warto przygotowa? t? uczt? dla podniebienia;-).

 

  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 30 g mlecznej czekolady
  • 150 ml ?mietany kremówki 30% (dobrze sch?odzonej, min. 3 h w lodówce)
  • 50 ml  brandy lub dowolnego likieru
  • 2 ?ó?tka
  • 3 ?y?ki cukru
  • ?y?ka mas?a
  • szczypta chili
  • kilka malin do ozdoby

 

Do  ma?ego garnka w?ó? po?amanš na mniejsze kawa?ki czekolad?, dodaj mas?o oraz szczypt? chili. Rozpu?? ca?o?? na ma?ym ogniu, dodaj alkohol i dobrze wymieszaj, odstaw. Ubij na g?adkš mas? ?ó?tka z cukrem. Mas? trzeba miksowa? tak d?ugo, a? nie b?dzie wyczuwalny cukier. Ubij na sztywno sch?odzonš ?mietan?, dodaj do niej ?ó?tka oraz przestudzonš mas? czekoladowš. Ca?o?? delikatnie wymieszaj i prze?ó? do szklanek lub pucharków. Wstaw do lodówki na min. 5 godzin. Udekoruj malinami lub startš czekoladš czy keksami z bitej ?mietany.

Smacznego:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wydrukwydruk bez zdjęć
dodaj komentarz
Pan/Pani:
nick:
treœć

Proszę narysować poniższy kształt zaczynajšc od kropki, nie przerywajšc rysowania:

Ta przeglšdarka nie obsługuje nowoczesnych technologii.

zmień rysunek
Archiwum
do góry